İnsanoğlunun En Korkunç Yılı 536

Her ne kadar 2020 bizler için zor bir yıl olsa da insan ırkı 536 yılında çok daha kötü zamanlar geçirmiştir. Patlama, salgın ve kıtlık gibi birçok olayın üst üste geldiği bu zamanlarda insanlar hayatta kalmak için büyük mücadeleler vermiştir. Peki insanoğlunun en korkunç yılı 536 tarihinde ne oldu?

Volkanik Patlama Sonucunda Oluşan Küller 18 Ay Boyunca Küresel Karanlık Oluşturdu

Yapılan araştırmalara göre MS 536 yılında oluşan patlama sonucunda önce Avrupa daha sonra ise Afrika ve Asya, patlama sonucu oluşan küller ile kaplanarak küresel bir karanlık ortaya çıkmıştır. 18 ay boyunca süren bu karanlık sonucunda bütün dünya bir buçuk yıl boyunca karanlıkta kalmıştır.

Yaz Ayında Kar Yağdı

O yıl oluşan olaylar ve patlamalar sonucu sıcaklık 1,5 ila 2,5 derece düşmüştür. Her ne kadar az gibi görünse de ciddi etkileri olan bir sıcaklık derecesidir. Bu düşüş sayesinde 2300 yıllık bir zamanın ” en soğuk” 10 yılı olmuştur. Hatta Çin’de yaz ayında kar yağmıştır.

Büyük Ölçüde Kıtlık Başladı. İnsanoğlu Yiyecek Bir Şey Bulamadı.

Yaşanmış olan bütün felaketler sonucunda o dönemde yaşayan insanları çok daha büyük bir felaket beklemekteydi. Aylar boyunca yüzünü göstermeyen güneş ve sıcaklık değişimleri sonucunda mahsuller yetişmeyerek büyük bir kıtlık olmuştur. Özellikle Kuzeybatı Avrupa ve Britanya’da çok ciddi açlığa sebep olmuştur. Hatta bu durum bir yandan da hastalıkları tetiklemiştir.

En Ölümcül Hastalıklardan Olan Veba Salgını Başladı

Milattan sonra 536 yılında yaşanan birçok olay birbirini tetiklemekle beraber insanoğlunu çok daha zor bir duruma sokmuştur. Oluşan volkanik patlama ve sıcaklık düşüşlerinin yanı sıra yaşanan kıtlıklar, direk olarak hastalık ve salgın olaylarının baş göstermesine neden olmuştur. 541 yılında Mısır’da oluşan veba salgını kısa süre içerisinde Bizans ve Avrupa’ya kadar yayılmıştır. Hatta bu yüzden Doğu Roma İmparatorluğu’nun toplam nüfusunun üçte biri yok olmuştur. Toplamda ise 100 milyon kadar insan vefat etmiştir.

Bir Cevap Yazın